Forum Xavier Naidoo & Söhne Mannheims Group Strona Główna Xavier Naidoo & Söhne Mannheims Group
Polskie Forum poświęcone twórczości Xaviera Naidoo i Söhne Mannheims
 
 » FAQ   » Szukaj   » Użytkownicy   » Grupy  » Galerie   » Rejestracja 
 » Profil   » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   » Zaloguj 

Uroczyste otwarcie;)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Xavier Naidoo & Söhne Mannheims Group Strona Główna -> Freestyle
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Olka




Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 892
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Gdynia

PostWysłany: Śro 15:25, 17 Sie 2005    Temat postu: Uroczyste otwarcie;)

Freestyle...brzmi rasowo;)...Jako pierwsza mam zaszczyt zostawic slad po sobie, a to chyba dlatego, ze ostatnio mam za duzo wolnego czasu i odwiedzam to forum kilka razy dziennie... Ogolnie jest bardzo pozytywnie i zabawnie...
PS Przy okazji mam pytanie:oboje rodzice xava byli ciemnoskorzy<wiem,ze Muti jest jeszcze wsrod zywych>?...(Pytam z ciekawosci,bo podobno jego mama pochodzi z irlandii<hmmm>)
PS2 Rozumiem,ze to miejsce poswiecone zostalo tematom nie-xavierowym lub posrednio-xavierowym, ale chyba pytania jak powyzsze sa wybaczalne;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malgo




Dołączył: 21 Lip 2005
Posty: 567
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: juz nie wieden

PostWysłany: Śro 19:16, 17 Sie 2005    Temat postu:

Very Happy

moze nie na temat ale cos znalazlam...

Hauptgericht

Cola-Hähnchen á la Eugene Naidoo

Kategorie:
Hauptgericht
Stichwörter:
Huhn, Cola, Ingwer
Zeitaufwand:
01:00
Zutaten:
4 Hähnchenschlegel
ca. 165 ml ( ca 1/2 Dose) Cola
3-4 cm frische Ingwerwurzel
Chilipulver nach Geschmack
1 Cenobis-Brühwürfel (rein pflanzlich, es gehen auch normale rein pflanzliche Brühwürfel)
2 Esslöffel Öl
Zubereitung:
Haut und Knochen von den Hähnchenschlegeln entfernen.
Ingwerwurzel schälen und raspeln, mit Chili, Hähnchen und Öl mischen. Über Nacht in den Kühlschrank stellen.
Am nächsten Tag das Ganze ein wenig anbraten. Cenovis-Würfel dazugeben und mit ca. 80ml Cola aufkochen. Vorsicht, es brennt leicht an!
Braten bis die Schlegel leicht bräunlich werden, wenden und umrühren. Restliches Cola (ca. 85 ml, ich nehme etwas mehr, ca 120 ml) zugeben und kochen lassen, leicht anbraten und öfter wenden.
Die Sosse kann man je nach Geschmack mit etwas Speisestärke oder hellem Sossenbinder eindicken. Sehr gut schmecken hierzu rote Kartoffeln (Rothäute)!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
malgo




Dołączył: 21 Lip 2005
Posty: 567
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: juz nie wieden

PostWysłany: Śro 20:17, 17 Sie 2005    Temat postu:

ähm genie ma wprawdzie irlandzkie roots ale slabo je widac..
naszukalam sie ale innej fotki nie moge chwilowo znalezc... sorry...

[link widoczny dla zalogowanych]

a aktualnie jest szefowa kuchni w mannheimskim musikparku..
fajna knajpa... (ale jeszcze nic nie kosztowalam od szefowej..)

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Xavier Naidoo & Söhne Mannheims Group Strona Główna -> Freestyle Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
subMildev free theme by spleen & Programosy
Regulamin